Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Certificering

Met de toenemende vraag naar zonnepanelen ontstaan er ook steeds meer vragen omtrent de juiste manier om zonnepanelen in huis te halen. Je wilt tenslotte weten dat je een goed product in huis haalt, en één van de manieren om te zorgen dat je zeker weet wat je koopt is door te zorgen dat je goed let op de juiste certificaten. Wanneer je zeker weet dat jouw zonnepanelen over bepaalde certificaten beschikken hoef je er niet bang voor te zijn dat je een slecht product gekocht hebt, en dat is natuurlijk de bedoeling.

De juiste certificaten

Welke certificaten zijn dan degenen die ik moet hebben denk je dan? Dat zijn er een stuk of vier á vijf. De belangrijkste certificaten die beschikbaar zijn op het gebied van zonnepanelen zijn: CE-markeringen, ISO-certificaten, TÜV-certificaten, IEC-certificaten en tot slot RoHS-certificaten. Verder kunnen installatiebedrijven (tegen een vergoeding) zich aansluiten bij organisaties zoals Holland Solar. Het gaat hier dus niet om een productcertificaat maar om een zonnepanelenclub die de belangen van deze leden behartigd. Over de eerder genoemde productcertificaten zijn er enkele overeenkomsten. Een groot deel zijn niet alleen toepasselijk op zonnepanelen, bijvoorbeeld de CE en ISO certificaten zijn ook toepasselijk op veel verschillende apparaten. Daarom is de kans dan ook groot dat je één van deze markeringen of certificaten al eens eerder hebt gezien.

De voornaamste aspecten waar deze certificaten op letten zijn bijvoorbeeld de werking na een bepaald aantal jaren, of producten op bepaalde normen getest zijn of aan bepaalde normen voldoen. Samen zorgen deze keurmerken ervoor dat de zonnepanelen op vrijwel alle belangrijke onderdelen getest worden, zitten er gevaarlijke stoffen in de zonnepanelen, werken ze goed, blijven ze goed werken en kunnen ze tegen verschillende soorten slecht weer. Dit soort vragen worden gesteld en getest, en wanneer de zonnepanelen eraan voldoen ontvangen zij het bijbehorende certificaat. Op deze manier weet jij als klant dat je de juiste producten binnen haalt.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs