Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

MPP Tracker

De meerderheid van de mensen die over een zonnepaneel installatie beschikt hebben deze min of meer compleet afgenomen bij een bedrijf. Daardoor kunnen er onduidelijkheden zijn wanneer het aankomt op wat alle onderdelen van het proces precies doen. Eén van deze onduidelijkheden is de zogenaamde MPP Tracker die in de omvormer zit, voor veel mensen is het een raadsel wat deze precies doet. Om deze reden gaan wij in dit artikel kort uitleggen wat een MPP Tracker precies doet.

De werking

Wanneer je hoort waar de afkorting MPP Tracker voor staat zal er al een hoop duidelijk worden, dit staat namelijk voor de Maximum Power Point, oftewel het maximale punt van kracht of vermogen. De functie die deze tracker heeft is om constant te zoeken naar de combinatie stroom en spanning waarbij het hoogste rendement gehaald wordt. Oftewel het maximale punt van vermogen, daarom is de MPP Tracker niet geheel onbelangrijk en zorgt het ervoor dat jij het meeste uit jouw zonne-energie installatie haalt. Over het algemeen beschikt iedere omvormer over minstens één MPP Tracker, voor mensen die beschikken over een iets ingewikkeldere constructie is het eventueel nodig om een omvormer te hebben met meerdere MPP Trackers.

Heb je bijvoorbeeld op jouw dak een bepaald gedeelte van de zonnepanelen die een paar uur schaduw per dag hebben, of twee zonnepanelen die een andere hellingsgraad hebben dan de rest. Dan is het handig om hier verschillende MPP Trackers voor te hebben, en moet je hier dus op letten wanneer je een omvormer aan gaat schaffen. MPP Trackers zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook met een minder optimale constructie toch ervoor zorgt dat je altijd het maximale rendement behaalt wat voor jouw zonnepanelen mogelijk is.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs