Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Optimizers

De verschillende mogelijkheden die er zijn om de prestaties van jouw zonnepanelen installatie optimaal te laten presteren zorgen bij sommige eigenaren over onduidelijkheden, uiteraard zal niet alles even goed werken en het is al een vrij dure onderneming. Daarom is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de belangrijke, werkende opties en de opties waar je verder geen rekening mee hoeft te houden. Eén van de opties die je als eigenaar van zonnepanelen hebt is om een optimizer te installeren, deze zorgt ervoor dat je toch de maximale output van een zonnepaneel kunt halen.

Wat is een optimizer precies?

Voor zonnepanelen geldt over het algemeen, de groep is zo sterk als de zwakste schakel, wat inhoudt dat als je één zonnepaneel hebt wat slecht presteert deze ervoor kan zorgen dat de rest eveneens slecht gaat presteren. Een optimizer zorgt ervoor dat dit niet ten koste gaat van de prestaties van de andere zonnepanelen, mocht je bijvoorbeeld één zonnepaneel hebben wat gedeeltelijk in de schaduw ligt en zijn werk niet goed doet, zorgt de optimizer ervoor dat dit zonnepaneel uitgeschakeld wordt tot hij weer op niveau kan presteren. Zo zorg je dat je de prestaties van jouw zonnepanelen op peil houdt en niet teveel heen en weer laat schommelen.

Is het nodig?

Een optimizer is niet vereist, een installatie met zonnepanelen redt het ook prima zonder een optimizer, wel zal je dan zo nu en dan merken dat de constructie niet optimaal presteert. Wil je zeker weten dat je altijd het maximale uit jouw zonne-energie installatie haalt dan is een optimizer zeker een goed onderdeel, maar het is zeker niet essentieel.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs