Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Subsidie zonnepanelen 2023

Vanaf 1 januari 2023 kun je gebruik maken van de BTW-regeling. Op zonnepanelen wordt er voortaan geen BTW meer geheven en geldt daarom het 0%-tarief. Je betaalt dankzij deze regeling 21% minder voor je zonnepanelen. Er is dus geen ‘echte subsidie’ voor zonnepanelen.

Andere regelingen

  • Lokale regelingen
    Daarnaast kun je soms ook een subsidie van je gemeente krijgen. De lokale regelingen voor zonnepanelen verschillen per gemeente/regio. Dit zijn initiatieven van de gemeente of de provincie om woningen duurzamer te maken en kunnen zij een subsidie, een collectief, belastingverlaging of groene lening aanbieden. Lees verder op pagina lokale subsidie.
  • Groene lening
    Je zou ook een groene lening af kunnen sluiten via je gemeente. Deze fonds is opgezet zodat huiseigenaren met onvoldoende financiële middelen tegen lagere kosten geld kunnen lenen voor verduurzaming: www.warmtefonds.nl

Externe bronnen:
Zonnepanelen subsidie 2023: Informatie over zonnepaneel subsidies in 2023
Rijksoverheid: Informatie van de Rijksoverheid over de wetgeving omtrent zonne-energie

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs