Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

SDE+ Zon

De SDE+ regeling staat voor: Stimulering Duurzame Energieproductie. Dit houdt eigenlijk in dat bedrijven die hernieuwbare energie gaan produceren de mogelijkheid hebben om een subsidie van de overheid te ontvangen. Dit is een belangrijke subsidie aangezien de Nederlandse overheid de aankomende jaren de productie van hernieuwbare energie steeds meer wilt gaan stimuleren. De toekomst ligt uiteraard in dit soort energie en het is niet vreemd dat de overheid hier een nadruk op legt door subsidies aan te bieden.

De toekomst

Het aanvragen van deze subsidie verloopt in verschillende fases en is daardoor tijdsgebonden. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor deze subsidie is het belangrijk om te zorgen dat je alle benodigde vergunningen hebt en deze op tijd klaar hebt liggen, zodat je op tijd mee kunt met het selectieproces. De Nederlandse overheid heeft een voorlichtingsfilm gemaakt waarin zij binnen enkele minuten uitleggen of jouw bedrijf in aanmerking komt voor deze subsidie, het wordt aangeraden dit als eerste te checken.

Bekijk hier de laatste versie van de voorlichtingsvideo.

Zon SDE+

Ook dit jaar kun je vanuit de SDE+ regeling een subsidie krijgen voor het plaatsen van grootschalige zonneprojecten om elektriciteit of warmte mee op te wekken.

Subsidie voor wat?

Voor deze twee categorieën kun je een subsidie krijgen:

  • Hernieuwbare elektriciteit; fotovoltaïsche zonnepanelen (zon-PV) met een vermogen van meer dan 15 kWp
  • Hernieuwbare warmte; zonthermie met een totaal thermisch vermogen van meer dan 140 kW, waarbij uitsluitend gebruik wordt gemaakt van afgedekte collectoren

Vergunning vereist

Als je van plan bent om de panelen of de collectoren op een andere plek dan het dak te plaatsen, ben je verplicht om een vergunning in bezit te hebben. De panelen staan dan in het zicht of aan een gevel en is in het kader van de Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht zo een vergunning verplicht. Let er ook op dat je eerst zo een vergunning (definitief) in bezit moet hebben voordat je een SDE+ subsidie kunt aanvragen.

Locatie huren of pachten

Je mag ook op een andere locatie de panelen of de collectoren neerzetten dan je eigen dak of veld. In dat geval dien je echter wel een verklaring van de eigenaar als bijlage mee te sturen. De eigenaar geeft in de verklaring toestemming dat er een installatie op de locatie geïnstalleerd en exploiteert mag worden. Ook zonder zo een verklaring zal je aanvraag afgewezen worden. Let hier goed op!

Zon-PV

De categorie zon-PV van meer dan 15 kWp wordt alleen opengesteld voor installaties die worden aangesloten op een grootverbruikersaansluiting. Het gaat hier om een aansluiting op het elektriciteitsnet van meer dan driemaal 80 Ampère.

Bron: www.rvo.nl

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs