Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Dunne film zonnepanelen

Kijkend naar de vier verschillende types zonnepanelen is deze vorm van zonnepanelen degene die het meeste vraagtekens bij mensen oproept. In de recente jaren zijn ze stijgend in populariteit en zijn er fabrikanten waarbij de kwaliteit nog redelijk is. Over het algemeen worden ze weinig gebruikt op huizen omdat het rendement laag is gebleken, de andere alternatieven hebben een aanzienlijk beter rendement wat uiteraard de huiseigenaren een stuk meer aanspreekt.

Wat zijn de voor- en nadelen?

De grootste voordelen van deze dunne film zonnepanelen zijn vooral de prijs, ze kosten in verhouding met glas-glas, mono- en polykristallijne zonnepanelen zo goed als niets, maar dit komt uiteraard met een eveneens lage opbrengst. Je moet hier denken aan zo’n 5% tegenover 16% bij de andere drie vormen van zonnepaneel. Daardoor is het verschil in rendement aanzienlijk en is het niet gek dat de andere een stuk populairder zijn. Ook door de kosten van het installeren van de zonnepanelen is het niet vreemd dat mensen dit over het algemeen liever doen met duurdere, kwalitatief goede zonnepanelen die ervoor zorgen dat zij het maximale uit hun installatie halen.

Naast het feit dat de zonnepanelen aanzienlijk minder presteren dan haar concurrenten is er ook een probleem op het gebied van levensduur. De andere vormen van zonnepanelen hebben een levensgarantie van minstens vijfentwintig jaar, bij de dunne film zonnepanelen is dit maar vijftien jaar, een verschil van tien jaar dus. Aangezien zonnepanelen vooral een investering op de lange termijn is, is het niet gek dat veel huiseigenaren voor de andere zonnepanelen kiezen. Deze gaan langer mee en zijn op lange termijn een stuk beter.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs