Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Elektriciteitswet (1998)

Door de nieuwe Elektriciteitswet van 1998 werd het elektriciteitsnetwerk toegankelijker voor producenten, handelaren, en leveranciers van elektriciteit. Iedereen is nu vrij om zijn eigen leverancier te kiezen. De netten zijn in handen van de netbeheerders en de stroom wordt geleverd door elektriciteitsleveranciers. Bron: RVO.nl

Wat de marktmeester is op de weekmarkt is de Energiekamer voor de energiemarkt. De Energiekamer doet dit op basis van de Elektriciteitswet en de Gaswet. Marktpartijen die zich niet houden aan deze twee wetten worden door de Energiekamer tot de orde geroepen. Zoals de marktmeester op de weekmarkt kraamhouders tot de orde roept als zij zich niet houden aan de regels en voorschriften zo wordt de Elektriciteitswet en Gaswet gehandhaafd door de Energiekamer. De wetten beschrijven hoe binnen de vrije energiemarkt partijen op deze markt zich dienen te gedragen en wat ze wel mogen en wat niet. Zo mag een energiebedrijf best een machtspositie opbouwen maar mogen ze geen misbruik maken van die machtspositie. Consumenten worden, voor zover het de levering van elektriciteit betreft, door de Elektriciteitswet beschermd tegen machtsmisbruik. De Energiekamer is een onderdeel van de Autoriteit Consument en Markt, een onafhankelijke toezichthouder die belast is met het toezicht op mededinging, de telecommunicatie en het consumentenrecht.

Meer over de Elektriciteitswet 1998 op Overheid.nl.

 

Offertes voor elektriciteitswerken ontvangen?

Kies voor een erkende elektricien en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende elektriciens