Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Netbeheerder

De energiemarkt is in 2004 geprivatiseerd en geliberaliseerd. Voor 2004 bestond er geen energiemarkt maar werd de energieleverantie verzorgd door nutsbedrijven die in handen waren van gemeenten en provincies.

Bij het liberaliseren van de markt is een splitsing gemaakt tussen partijen die feitelijk de energie inkopen of opwekken en uiteindelijk aan zakelijke en particuliere klanten leveren en de organisaties die zorgen voor de aanleg en het onderhoud van de infrastructuur die nodig is om de stroom bij de klant te krijgen. Het gaat hierbij om kabels, verdeelstations en allerlei andere technische voorzieningen die nodig zijn om de stroom op de gewenste voltage en frequentie af te leveren.

Netbeheerders in Nederland

Nederland kent verschillende energie regio’s en iedere regio heeft een eigen netbeheerder. De netbeheerders zijn Rendo Netwerken, Cogas Infra en Beheer, Liander, Enexis, Stedin, Westland Infra en Enduris. Rendo en Cogas Infra en Beheer beheren het net voor kleine regio’s. De rest van Nederland is verdeeld over de overige netwerkbeheerders.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs