Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Kosten zonneboiler

De kosten van een zonneboiler hangen af van de capaciteit die je nodig hebt. Een complete zonneboiler bestaat uit de panelen, de boiler, het pijpenwerk tussen de panelen en de boiler en de aansluiting op bijvoorbeeld lage temperatuur vloerverwarming. De gangbare maatvoering voor een zonneboiler is 100 liter en grotere versies, waarbij de capaciteit met 100 liter omhoog gaat. Voor de jaarlijkse besparing van honderd kuub aardgas is ongeveer een investering van €2.250 nodig. Aardgas kost ongeveer €0,65 euro per kubieke meter dus de investering levert per paneel een besparing op van €65 wat een rendement is van een kleine 3%.

Een andere manier om de boiler te verwarmen is met een gelijkstroom verwarmingselement in de boiler die gebruik maakt van stroom die door panelen zonder omvormer wordt opgewekt. Het hangt helemaal af van de situatie of dit een hoger rendement oplevert. Wordt het bijvoorbeeld gebruikt voor het opwarmen van een zwembad als aanvulling op een verwarming met gas dan ziet het kostenplaatje er heel snel gunstig uit. Het rendement kan erg tegenvallen wanneer bij grijs weer wordt overgeschakeld op stroom die geleverd wordt door het energiebedrijf. Bij een situatie waarbij genoeg buffercapaciteit aanwezig is om alle opgewekte elektriciteit om te zetten in warmte en die warmte uiteindelijk ook zinvol gebruikt kan worden, lijkt het omzetten van gelijkstroom in warmte een vanuit kosten oogpunt aantrekkelijke optie. Een installateur kan je hier natuurlijk meer over vertellen.

Prijzen zonneboiler

Hieronder hebben wij een inschatting van de prijzen van zonneboilers in Nederland voor je gemaakt:

  • 100 liter met 1 collector €2.000 tot €2.500
  • 100 liter met 2 collectoren €2.500 tot €3.000
  • 200 liter met 2 collectoren €3.000 tot €3.500
  • 300 liter met 3 collectoren €3.500 tot €5.000

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs