Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnecollector prijzen

Een zonnecollector is een paneel dat zonnewarmte omzet in energie die gebruikt wordt voor het verwarmen van water of in de bodem opgeslagen wordt om ’s winters het huis mee te verwarmen (denk aan een warmtepompboiler). Zonnecollectoren zijn er in een aantal soorten. De vlakke plaat zonnecollector is een recht toe recht aan zonnecollector met een glasplaat, een zwarte plaat die door de zon erg warm wordt en een leiding die door of onder de plaat doorloopt met een vloeistof die langzaam de warmte opneemt. Dit alles zit in een frame dat als één geheel geplaatst wordt. Voor een vlakke plaatcollector waarmee je ongeveer 135 m3 aardgas bespaard per jaar ben je ongeveer €575 euro kwijt. Dit is alleen de collector zonder de boiler en alles wat tussen de collector en de boiler zit en zonder de kosten van installatie.

Een andere veel gebruikte techniek is de vacuümbuis zonnecollector. Dit soort zonnecollector levert iets meer warmte op, vooral in de winter, maar is ook duurder in de aanschaf. Voor een vacuümbuis zonnecollector waarmee je jaarlijks ongeveer 150 m3 gas bespaart ben je ongeveer €750 euro kwijt. Ook dit is zonder de boiler en alles wat verder aan materiaal en uren van de installateur nodig is om een werkend geheel te krijgen. Voor de particulier zijn dit de twee belangrijkste opties.

Product vergelijken

Als je een zonnecollector wilt gaan kopen dan is het goed om de kosten zonnecollector per systeem te kennen. Hierdoor kun je sneller een gemakkelijke keuze maken welke van de systemen het beste is voor jouw woning. Vergelijk de verschillende aanbieders, leveranciers en merken met elkaar door op de kosten per systeem te letten maar ook alle losse onderdelen. Naast de kosten is het ook goed om te letten op de kwaliteit en de garantie van het product. Er zijn bijvoorbeeld Nederlandse fabrikanten die ook de installatie verzorgen en kun je er van uit gaan dat zij goede after-sales service bieden.

Wat zijn de kosten per systeem?

We kunnen je geen overzicht geven van alle verschillende zonnecollector systemen en de prijzen. Wat wel kan is de kosten per systeem in het algemeen en afhankelijk van het aantal liters weergeven. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen. Deze zijn inclusief de installatie van het systeem.

  • Een zonneboiler en een zonnecollector (een compleet systeem) voor 100 liters kost ongeveer €2.000 tot €2.500
  • Een zonneboiler en een zonnecollector voor 200 liters kost ongeveer €3.000 tot €3.500
  • Een zonneboiler en een zonnecollector voor 300 liters kost ongeveer €4.000 tot €4.500
  • Een zonneboiler en een zonnecollector voor 400 liters kost ongeveer €5.000 tot €5.500

Je ziet al dat meer liters in een systeem ook meer geld kost. Het is logisch aangezien er meer en sterker materiaal nodig is!

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs