Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Soorten zonneboilers

Zonneboilers zijn er in verschillende soorten. Het gebruik van vlakke plaat panelen is het meest gangbaar. Onder een glasplaat ligt een zwarte plaat die door de zon heel heet wordt. Onder of door de zwarte plaat loopt een leiding waar een warmtedrager door stroomt. In de boiler zit in de vorm van een lange koperen spiraal een warmtewisselaar die de warmte overdraagt aan het water in de boiler. Dit is de meest gebruikte variant van de zonneboiler.

Vacuümbuis collector

Daarnaast heb je de vacuümbuis collector. Hierbij wordt een buis gebruikt waarbij de warmte wel naar binnen maar niet meer naar buiten kan zoals de warmte bij een thermoskan ook niet naar buiten kan. De warmte in de draagvloeistof wordt in de boiler via een warmtewisselaar overgedragen aan het water in de boiler. Het rendement van deze panelen ligt, met name in de winter, hoger dan het rendement van vlakke plaat panelen maar de kosten liggen ook hoger.

Boiler met gelijkstroom verwarmingselement

Een derde mogelijkheid om water in een boiler te verwarmen is gebruik te maken van zonnepanelen die gelijkstroom leveren in combinatie met een gelijkstroom verwarmingselement in de boiler. Worden de zonnepanelen alleen gebruikt voor het opwarmen van water, bijvoorbeeld als bijverwarming van een zwembad, dan zijn omvormers overbodig en is er ook geen sprake van verlies van rond de 2,5% door de omvormers. Wat de beste keus is hangt heel erg af van de persoonlijke omstandigheden bij jou thuis en van je wensen.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs