Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor 2-onder-1 kap woning

Woon je in een 2-onder-1 kap woning? Bespreek met je buren het gezamenlijk laten plaatsen van zonnepanelen. Deze duurzame vorm van energieopwekking levert vooral voor dit type woning veel voordelen op. Een groter oppervlak zonnepanelen biedt logischerwijs meer rendement dan een kleiner oppervlak. Daarnaast is het bij een 2-onder-1 kap woning ook nog eens zo dat je bij piekgebruik kunt profiteren van de capaciteit van de buren (mits het systeem gedeeld is en het juiste apparatuur gebruikt wordt).

Waar laat je de zonnepanelen plaatsen?

Er zijn verschillende woonsituaties van toepassing op een 2-onder-1 kap woning. In sommige situaties deel je het woonblok met de buren en pas je deze vorm van schaalvergroting eenvoudig toe. Mocht de garage van je buren aan de jouwe grenzen dan hebben jullie een ideaal oppervlak voor de plaatsing. Garages hebben in het algemeen platte daken waardoor je geen rekening hoeft te houden met de hoek ten opzichte van de zon. Je laat dan zonnepanelen plaatsen met een schuin frame, een console genoemd. Deze zijn niet per se duurder dan de soorten voor daken met een hoek, maar je haalt er wel veel sneller rendement uit.

Terugverdientijd

Uiteraard willen je buren en jij graag weten wat de kosten zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook willen jullie weten wat de terugverdientijd van deze investering is. Controleer altijd eerst of jullie in aanmerking komen voor een lokale subsidieregeling. Vervolgens bepaal je de plek waar je de zonnepanelen wilt plaatsen en de hoeveelheid. De opbrengst en investeringshoogte zijn hiervan afhankelijk. Vervolgens leg je deze gegevens naast je huidige jaarlijkse energieverbruik en zo bereken je eenvoudig de terugverdientijd.

Extra korting

Meestal geven installateurs een extra korting als ook de buurman (of buurvrouw) besluit mee te doen. Dus vraag altijd naar een offerte voor jezelf en wat voor korting je gaat krijgen als de buurman ook besluit mee te doen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs