Zonnepanelen voor tempel

Tempels bestaan al sinds het verre verleden. Wereldwijd maken tempels deel uit van vele verschillende culturen. Tempels behoren echter niet alleen tot de geschiedenis. Ook in het hier en nu zijn er veel tempels te vinden met een grote diversiteit aan activiteiten. Een tempel kan een gebouw of ruimte zijn waar religieuze bijeenkomsten plaatsvinden en goden vereerd worden. Bekend zijn de zonnetempels uit het oude Egypte. In deze zonnetempels werd de zonnegod vereerd en ze waren specifiek gericht op de cultus van Ra. Wanneer je daarom vandaag de dag een tempel voorziet van zonnepanelen, dan geef je de tempel een duurzame toekomst met oog en respect voor het verleden.

Oppervlak tempelcomplex

In Nederland doen veel tempels dienst als plek om te mediteren en om met jezelf in contact te komen. Zo zijn er boeddhistische tempels en tempels die gericht zijn op spiritualiteit. Hierin kun je werken aan je lichamelijke en geestelijke blokkades en wordt innerlijke vrede gestimuleerd. Wanneer een tempel uit meerdere gebouwen bestaat spreek je van een tempelcomplex. Het dak oppervlak hiervan is doorgaans groot en daarmee zeer geschikt voor het plaatsen van een zonnepanelen systeem. Daarbij past deze natuurlijke energieopwekking heel goed bij de activiteiten die in de tempel plaatsvinden.

Subsidieregelingen

Landelijk zijn er meerdere subsidieregelingen om de zonnepanelen installatie op de tempel mogelijk te maken. Meestal is ook de lokale overheid genegen hier een steentje aan bij te dragen. De gemeente hecht veel waarde aan een duurzame leefomgeving, nu en in de toekomst.

Zonnepanelen plaatsen? Wat kost dat?

Zonnepanelen zijn betaalbaar. Toch loont het om de prijzen van specialisten te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste offerte kan soms wel 20% zijn! Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk installateurs in uw regio