Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor ziekenhuizen

Vooral voor ziekenhuizen is het belangrijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het ontvangt jaarlijks de grootste diversiteit aan patiënten en bezoekers en daarbij past een duurzaam gezonde uitstraling. Dit kan een ziekenhuis onder andere met zonnepanelen realiseren. Het bedekkingsgebied is enorm doordat een ziekenhuiscomplex vaak uit meerdere grote daken bestaat. Daarbij komt dat veel ziekenhuisdaken plat zijn, wat de beste structuur is om zonnepanelen in de ideale hoek te plaatsen.

Investeringsinteresse

Door de enorme exposure zijn veel energieleveranciers geïnteresseerd in het financieel ondersteunen van ziekenhuizen bij de plaatsing van duurzame energiemogelijkheden. In sommige gevallen neemt de energieleverancier alle kosten geheel voor eigen rekening.

In het ziekenhuis worden meestal displays door de leverancier geplaatst waarop te zien is hoeveel energie met de zonnepanelen is opgewekt en verbruikt. Meestal wordt hier ook op aangegeven met hoeveel stroomverbruik door hoeveel huishoudens de opgewekte stroom te vergelijken is. Hiermee wordt het resultaat inzichtelijk en tastbaar gemaakt voor de bezoekers.

Subsidieregelingen voor ziekenhuizen

Naast de investeringsinteresse kan een ziekenhuis ook gebruik maken van subsidieregelingen om een grote zonnepaneleninstallatie te laten plaatsen. Naast de Stimulering Duurzame Energieproductie zijn er meerdere regelingen waarbij een extra fiscale aftrek centraal staat. Zo zijn er de energie-investeringsaftrek, maar ook de kleinschaligheidsaftrek, de milieu-investeringsaftrek en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

Crowdfunding

Daarnaast kiezen sommige ziekenhuizen voor crowdfunding om een deel van het zonne-energiesysteem te kunnen financieren. Ziekenhuismedewerkers, omwonenden en andere geïnteresseerde particulieren en bedrijven krijgen dan de mogelijkheid om te investeren en om daarnaast aantrekkelijke rendementen te ontvangen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs