Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Volt

Volt is een eenheid die genoemd is naar Alessandro Volta. Hij was een Italiaans natuurkundige en hij vond in het jaar 1800 de eerste chemische batterij uit. Het symbool van de volt eenheid is V. Bij het internationaal stelsel van eenheden is het de eenheid voor elektrisch potentiaal. Er is sprake van spanning bij een elektrische bron bij het potentiaalverschil tussen beide polen. Potentiaalverschil wordt aangeduid met voltage. Er is sprake van volt bij potentiaalverschil over een geleider, wanneer een stroom van 1 ampère daarin een vermogen van 1 watt in warmte omzet.

Autonoom zonnestroomsysteem

Bij een autonoom zonnestroomsysteem maak je voor de opwekking van energie uit zonlicht, geen gebruik van het net. De energie wordt hierbij door middel van accu’s opgeslagen. Zoals de naam al zegt, werkt dit systeem autonoom en het is ideaal voor locaties waar geen vaste stroomaansluiting aanwezig is. Wanneer je overweegt een dergelijk systeem aan te schaffen, bepaal dan eerst je verwachte energieverbruik. Als je dit weet kun je eenvoudig het aantal zonnepanelen kiezen en de benodigde accu(’s).

12 volt accu

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. Een enkele zonnecel levert een halve volt. Dat is onvoldoende om een accu van 12 volt mee op te laden. De bruikbare spanning ontstaat pas wanneer er meerdere zonnecellen met elkaar verbonden worden. Dit zijn 36 zonnecellen in geval van een zonnepaneel op een 12 volt accu. Bij elkaar leveren ze 18 volt. De resterende 6 volt is nodig om een 12 volt accu via een laadstroomregelaar te laden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs