Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Voor industrie

Wanneer je in de industriële sector actief bent, biedt een zonnepaneel installatie op je dakconstructie veel voordelen. Binnen deze sector zijn vooral de installaties op platte daken van toepassing en zeer interessant door het grote oppervlak.

Waarmee moet de industriële sector rekening houden?

Let bij het plaatsen van de installatie op het draagvlak in relatie tot het beschikbare oppervlak. Een dak moet ongeveer 15 tot 25 kilogram per vierkante meter extra kunnen dragen. Voor wat betreft het beslag van de ruimte kan 15 tot 25 vierkante meter per kilowattpeak worden aangehouden, maar dit is afhankelijk van meerdere factoren. Daarbij moet je denken aan de afstand tot de dakrand en de hellingshoek van de zonnepanelen.

Ook is het verstandig van tevoren zeker te stellen dat je bedrijfspand voor minimaal een periode van 15 tot 20 jaar beschikbaar is. Daarbij is het belangrijk ook op de omgeving te letten. Schaduw opwerpende gebouwen in de buurt kunnen het rendement aanzienlijk verminderen. Bestaat je bedrijf uit meerdere locaties in Nederland? Onderzoek dan welke locaties de meeste zonne-instraling hebben. Kustlocaties ontvangen in het algemeen meer zonnestralen dan locaties in het binnenland.

Subsidieregelingen en belastingvoordeel

Wanneer je als bedrijf hernieuwbare energie gaat produceren door middel van een zonnepaneel installatiesysteem, dan kun je gebruik maken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De overheid wil hiermee de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland stimuleren. Naast het gegeven dat dit beter is voor het milieu en een duurzame toekomst, floreert ook de Nederlandse economie hierdoor.

Naast deze subsidieregeling zijn er voor de industriële sector ook meerdere belastingvoordelen te behalen. Zo is er de energie-investeringsaftrek (EIA). Daarnaast zijn er de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de vrije afschrijving milieu-investeringen (VAMIL). Al deze regelingen en subsidies maken het dat je er als onderneming verstandig aan doet zonnepanelen te installeren. Daarbij werk je hierdoor ook in deze sector mee aan een duurzame toekomst van Nederland.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs