Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Voor particulieren

Wie de krant openslaat, online nieuws leest of televisie kijkt, ziet regelmatig berichten en nieuwsitems over klimaatverandering, CO2-uitstoot, milieuvriendelijke producten en duurzame energieoplossingen. Deze onderwerpen zijn allemaal actueel en belangrijk om ook de komende generaties een goed en duurzaam perspectief te bieden. Als particulier wil je hier ook graag je steentje aan bijdragen. Door zonnepanelen op je dak te laten installeren lever je hier een belangrijke bijdrage aan. Daarnaast geeft deze installatie je ook nog eens een groot financieel voordeel.

Geen landelijke wel lokale subsidieregelingen

Doordat zonnepanelen inmiddels zoveel financiële voordelen bieden, zijn landelijke subsidieregelingen voor particulieren afgeschaft. Wel zijn er meerdere lokale subsidieregelingen die vanuit gemeentes en provincies worden geïnitieerd. Daarbij moet je denken aan financieringen met zeer lage rentes en financiële bijdragen. Verbeter je het energielabel van je woning door zonnepanelen te plaatsen, dan ontvang je mogelijk rentekortingen. Ook zijn er lokale subsidies mogelijk wanneer je asbest op je dak hebt liggen, deze wilt laten verwijderen en tegelijkertijd zonnepanelen wilt laten plaatsen. Bovendien is er voor particulieren een belastingvoordeel te halen bij het plaatsen van een installatie. Een particulier wordt in dit geval beschouwd als ondernemer en kan daardoor de BTW terugkrijgen van de totale installatiekosten, inclusief materiaal en randapparatuur.

Nog meer renderen door te salderen

Als particulier behaal je nog meer financieel voordeel wanneer je gaat salderen. Op de energiefactuur die je ontvangt staat de hoeveelheid stroom die je van je energieleverancier geleverd hebt gekregen. Dit wordt altijd vermeld in kilowatturen. Mocht je als particulier meer stroom opwekken dan je verbruikt en je levert deze extra stroom terug aan het net, dan wordt dit salderen genoemd.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs