Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Pelletkachel

Met het doel om steeds duurzamer te gaan leven was er voor veel mensen ook de vraag of een standaard verwarming nou nog wel zo duurzaam was. Het is ouderwets en verbruikt veel gas. De oplossing om dit duurzaam aan te pakken is de zogenaamde pelletkachel, het idee is eigenlijk een ouderwetse kachel, waar de brandstof duurzaam voor gemaakt wordt.

De brandstof?

Een kachel moet iets verbranden om warmte te genereren, bij de pelletkachel zijn dit pellets van verschillende materialen. Momenteel wordt hier vooral samengedrukt hout voor gebruikt, dit hout wordt verkregen van de houtindustrie en wordt daardoor uitsluitend uit restafval gemaakt. Naast dit materiaal is het ook mogelijk om van biomassa brandstof te maken.

Een pelletkachel is een ideaal alternatief naast bijvoorbeeld een zonneboiler, of een verzameling zonnepanelen. Wanneer je jouw huis al op een groene manier van stroom en warm water voorziet is een pelletkachel de ideale manier om ook de verwarming van het huis op een groene en duurzame manier te regelen. De pelletkachel is ook makkelijk in het gebruik, wat het voor veel mensen makkelijk toegankelijk maakt. De kachel werkt hetzelfde als een thermostaat, stel een gewenste temperatuur in en de kachel zorgt ervoor dat de kamer op deze temperatuur blijft, dit soort gemakken zijn hetzelfde als bij een standaard kachel. Alleen op deze manier kun je ervoor zorgen dat je jouw huis op alle manieren duurzaam voorziet. Op dit moment kun je zelfs een subsidie voor een pelletkachel krijgen. De regeling valt onder de ISDE-subsidie van de Rijksoverheid.

 

Offertes voor verwarming ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs