Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

ISDE-regeling

Met alle verschillende beschikbare subsidies en regelingen is het soms lastig voor de consument om te bepalen voor welke hij of zij nou in aanmerking komt. Daarom is het altijd handig om uit te zoeken of jij in aanmerking komt voor de ISDE-regeling, oftewel de Investeringssubsidie Duurzame Energie.

Wanneer kom je in aanmerking?

Deze subsidie geldt voor mensen die bijdragen aan een duurzame levering van energie voor hun woning, en richt zich vooral op het warmte aspect. Echter kunnen ook bedrijven gebruik maken van deze regeling. Je komt in aanmerking wanneer je gebruik maakt van een zonneboiler, een warmtepomp, een biomassaketel of een pelletkachel. Je kunt deze subsidie het hele jaar door aanvragen en dit wordt dan ook aangeraden voor iedereen die gebruik maakt van deze vormen van huisverwarming. Elk jaar wordt er weer een budget bekend gemaakt uit een totaalbudget van enkele miljarden die tot het jaar 2020 gebruikt zal worden om duurzame investeringen te doen.

Aanvraag

Elk jaar komt er weer een nieuw bedrag vrij. Je kunt een subsidie aanvragen vanaf 1 januari. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Waarom de ISDE?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via de ISDE worden particulieren en bedrijven die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Duurzame producten

Er zijn in totaal 4 producten die gesubsidieerd worden via deze regeling:

Kritiek ISDE-regeling

Uit deze regeling wordt ook subsidie gegeven aan eigenaren van vervuilende energiecentrales zoals NUON en ENECO. Het idee is dat zij biomassa meestoken met bijvoorbeeld kolen in kolencentrales om de vervuiling enigszins terug te dringen. Dit is echter erg krom aangezien deze centrales niet alleen niet meer van deze tijd zijn, maar ook nog eens een aanzienlijk deel van het totale ISDE-budget tot 2020 kannibaliseren. Het geld kan namelijk beter besteed worden aan zonneboilers of warmtepompen in particulieren koopwoningen. Daarom zou per direct de biomassa afgeschaft moeten worden en niet meer onder deze regeling moeten vallen zodat er extra geld vrij komt voor de andere echte duurzame alternatieven.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs