Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Vloerverwarming

Voor steeds meer mensen is de keuze tussen een standaard verwarming of een vloerverwarming steeds lastiger. Beide vormen van verwarming hebben zo hun voordelen en nadelen, echter de voordelen van vloerverwarming zijn de laatste jaren steeds prominenter geworden. Het is daardoor niet vreemd dat veel mensen met plezier van hun vloerverwarming genieten.

Wat zijn de voordelen?

Vloerverwarming werkt met zogenaamde stralingswarmte, dit is een vorm van warmte die verspreidt wordt onder de vloer en op deze manier de gehele vloer verwarmt. Dit is in tegenstelling tot de standaard radiatorverwarming waar je bijvoorbeeld na lange tijd niet gebruiken soms een nare geur ruikt, bij vloerverwarming is hier geen sprake van en op deze manier heb je als extra nooit meer last van koude voeten. Naast het feit dat het aangenamer is dan een standaard verwarming is een vloerverwarming bovendien ook duurzamer, dit zorgt ervoor dat je op een duurzame manier, jouw huis fijner kan verwarmen. Ten slotte heb je ook geen last van de radiatoren, die toch soms op vervelende plekken in huis zitten. Zo heb je de volledige beschikking over alle ruimte in jouw huis.

Maar wat zijn de nadelen?

Een van de grootste nadelen is het feit dat je niet iedere vloerafwerking kunt gebruiken met vloerverwarming, keramisch wordt hierbij gezien als de beste kandidaat. Ook is het niet overal mogelijk om vloerverwarming als enige verwarmingsbron te gebruiken, wanneer de woning niet optimaal geïsoleerd is kan het nodig zijn om eventueel een kacheltje erbij te gebruiken. Verder valt vloerverwarming niet onder de ISDE-subsidie en kun je dus geen subsidie krijgen voor deze vorm van verwarming.

 

Offertes voor verwarming ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs