Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Warmtepomp

Veel nieuwbouwwoningen moeten aan steeds strengere eisen voldoen om ervoor te zorgen dat zij op een duurzame manier de huizen verwarmen. Eén van de alternatieven om dit te doen is de zogenaamde warmtepomp, dit is een nieuwe manier om jouw huis te verwarmen, maar wat is dit precies en wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is een warmtepomp?

De voornaamste functie van een warmtepomp is om energie om te zetten naar warmte, deze warmte wordt gebruikt voor het tapwater en voor de verwarming van het huis. Een warmtepomp is bijzonder zuinig en heeft een zeer hoog rendement, daardoor is het niet vreemd dat de warmtepompen in steeds meer huishoudens in Nederland zijn terug te vinden.

De voor- en nadelen

Eén van de duidelijke voordelen van een warmtepomp is het rendement wat de pomp hanteert, de warmtepomp is maar liefst drie keer zo zuinig als een zuinige HR ketel. Eén van de grootste nadelen van een warmtepomp is, net als bij veel nieuwe technieken, de aanschafprijs. Gelukkig wordt hier rekening mee gehouden en wordt er met subsidies voor een gedeelte van het aankoopbedrag gezorgd (valt onder de ISDE-regeling). Doordat de pomp zo zuinig is wordt het makkelijk om in korte tijd de aanschafprijs terug te verdienen, vervolgens ga je er uiteraard alleen maar op besparen. De pomp is ook erg duurzaam, zowel in levensjaren als in milieuvriendelijkheid, daardoor weet je zeker dat je hier nog jaren van kunt genieten wanneer je er eentje aanschaft.

 

Offertes voor verwarming ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs