Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Tips bij installatie

Kies je er voor om je zonnepanelen zelf te installeren dan is het zaak om goed voorbereid aan het werk te gaan. Bij het installeren van zonnepanelen kan veel fout gaan en de fouten kunnen er voor zorgen dat het rendement een stuk lager wordt dan het maximaal haalbare. Ook kunnen er ronduit gevaarlijke situaties ontstaan. Verspreid over Nederland worden door verschillende partijen cursussen aangeboden waarin je in korte tijd de belangrijkste beginselen van het goed en veilig installeren van zonnepanelen bijgebracht krijgt. Het idee achter deze cursussen is dat de organisatie die de cursussen verzorgt jou graag zonnepanelen levert en dat een deel toch afziet van het zelf installeren en uiteindelijk met het bedrijf dat de cursus aanbiedt in zee gaat.

Veilig werken

De belangrijkste tip is dat je er echt voor moet zorgen dat je veilig werkt en dat je zeker weet dat het dak waarop je de zonnepanelen gaat bevestigen ook een veilig dak is. Je zult niet de eerste zijn die door een dak heen zakt bij het plaatsen van zonnepanelen. Het zonder borging op een plat of schuin dak rondlopen en het met één hand aan de ladder naar boven lopen is ook iets dat misschien heel vaak goed gaat maar vergaande consequenties heeft als het een keer misgaat. Zorg ook dat je de direct met de installatie samenhangende werkzaamheden veilig uitvoert zodat de zonnepanelen uiteindelijk ook veilig geïnstalleerd zijn. Denk aan de installatie van de omvormer in de meterkast. Wij adviseren dit altijd door een elektricien te doen.

Juiste materialen en gereedschappen

Heel belangrijk is dat je de juiste materialen en de juiste gereedschappen gebruikt. Voor het maken van de verbindingen is bijvoorbeeld vaak een speciale knijptang voorgeschreven en dat is niet voor niets. Ga je de verbindingen solderen dan kan het soldeer onder bepaalde omstandigheden smelten en voor letterlijk levensgevaarlijke situaties zorgen. Heb je eigenlijk geen idee wat je aan het doen bent en bestaat je installatie plan uit het één op één opvolgen van de instructie dan is het misschien veel verstandiger om de installatie uit te besteden.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs