Lokale subsidieregelingen

Er zijn verschillende gemeentes in Nederland die een bepaalde stimuleringsregeling hebben voor het verlagen van het stroomverbruik bij de ingezetenen thuis. Dit kan een geldsom zijn of een of andere korting op de aanschaf van duurzame producten zoals zonnepanelen, warmtepompen ed.. Hier een voorbeeld van onze hoofdstad en de mogelijkheden.

Gemeente Amsterdam

Voor particulieren is er op dit moment geen directe regeling voor zonnepanelen maar kunnen zij wel gebruik maken van diverse andere fiscale opties.

Voor particulieren

  • Energielening Amsterdam
  • Duurzaamheidsfonds: het Duurzaamheidsfonds investeert in projecten in Amsterdam die bijdragen aan meer duurzaamheid
  • Fiscale regeling zonne-coöperaties (huishoudens): fiscaal voordeel voor coöperaties van burgers die samen in een zonnesysteem investeren
  • BTW teruggaaf (0% BTW); is eigenlijk een landelijke regeling
  • Gratis VvE advies

Voor bedrijven
Subsidie zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed: Tot 1 november 2017 stelde de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen op maatschappelijk vastgoed. De subsidie kan niet meer bedragen dan 20% van de subsidiabele kosten met een maximum van €25.000 euro. Informatie en aanvragen gaan via de website van de provincie Noord-Holland. Dit valt eigenlijk onder een provinciale subsidie.

Voor meer informatie bekijk de website van Gemeente Amsterdam: www.amsterdam.nl/subsidie/

In jouw gemeente

Natuurlijk is het onmogelijk om hier alle gemeenten in Nederland op te sommen. Daarom is het verstandig dat je eens een kijkje neemt op de website van de gemeente waarin je woont.

Zonnepanelen plaatsen? Wat kost dat?

Zonnepanelen zijn betaalbaar. Toch loont het om de prijzen van specialisten te vergelijken. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste offerte kan soms wel 20% zijn! Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk installateurs in uw regio