Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Beste zonnepanelen

Voor veel mensen die op zoek zijn naar de verschillende typen zonnepanelen is het niet helemaal duidelijk wat nou precies het verschil is tussen de zonnepanelen. Je hebt mono- en polykristallijne zonnepanelen, wat al weinig zegt voor de meeste mensen. Daarnaast heb je ook nog de dunne film zonnepanelen en sindskort ook glas-glas zonnepanelen, maar welke van deze soorten zonnepanelen wordt nou gezien als de beste?

Voor iedere situatie een zonnepaneel

De verschillende soorten zonnepanelen zijn over het algemeen het beste in bepaalde situaties. Dat is ook vrij logisch en daardoor is er niet één definitieve vorm van zonnepanelen die als het beste gezien kan worden. De monokristallijne zonnepanelen zijn er vooral voor de mensen die voor het maximale rendement willen gaan, en die een flink budget hebben om te besteden. Voor deze mensen is een monokristallijne installatie het beste idee, je behaalt een flink rendement en betaalt hier in het begin ook voor. Door het hoge rendement is het echter mogelijk om redelijk snel de ingelegde kosten weer terug te verdienen.

Zoals je misschien wel verwacht zit het polykristallijne zonnepaneel hier enigszins tussenin. Een redelijk rendement voor een redelijke prijs. In verhouding kunnen zij nog aardig op tegen de monokristallijne zonnepanelen en dat is goed nieuws voor mensen die niet het maximale willen besteden. Vooral voor mensen die wat meer ruimte op het dak hebben zijn ze ideaal, door er meer te plaatsen wordt het verschil met monokristallijne zonnepanelen een stuk minder merkbaar.

Glas-glas zonnepanelen zijn nieuw en hebben volgens expert het beste vermogen. Daarnaast verliezen ze ook minder snel hun capaciteit wat er voor zorgt dat je nog langer van een hoger vermogen kunt genieten.

De laatste optie, amorfe of dunne film zonnepanelen, zijn de laatste jaren wel aan een inhaalslag bezig. Maar zijn vooral goed voor het gebruik in kleine apparaten, bijvoorbeeld oplaadbare horloges. Voor dit soort applicaties zijn dit type zonnepanelen ideaal, wat minder voor toepassing op het dak zoals de mono- en polykristallijne zonnepanelen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs