Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Vergunning

Voor het plaatsen van zonnepanelen is over het algemeen geen vergunning nodig. Dit betekent niet dat er geen regels van toepassing zijn. Zo is het Bouwbesluit van toepassing en voor agrariërs kan de Omgevingswet van toepassing zijn.

Zonnepanelen op een schuin dak mogen niet over de rand van het dak heen steken en een losse omvormer moet binnen geplaatst worden. Uiteraard dienen de zonnepanelen en wijze van plaatsing aan alle technische vereisten te voldoen. Bij plaatsing op een plat dak moet je langs de rand de hoogte van de panelen vrijlaten. Een plat dak kun je dus niet helemaal vol leggen met zonnepanelen. Een vergunning is wel nodig als je ze wilt plaatsen op een rijksmonument of als je huis staat in een door het Rijk aangewezen beschermd stads- of dorpsgezicht. Verder kan het zijn dat je voor met de plaatsing van zonnepanelen gerelateerde acties een vergunning nodig hebt. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar een boom die schaduw geeft op de zonnepanelen omkappen. Twijfel je, dan is het verstandig om je zonnepaneel plannen te bespreken op de afdeling bouw- en woningtoezicht van je gemeente.

Voor agrariërs geldt dat zij over het algemeen geen vergunning nodig hebben voor het plaatsen van zonnepanelen op hun dak, maar worden de panelen aan een gevel of in een weiland geplaatst dan is er wel een vergunning nodig. Voor de SDE+ regeling is deze vergunning een vereiste voor het indienen van de aanvraag.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs