Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonneboiler kopen

Heb je echt serieuze plannen om een zonneboiler te gaan installeren dan roept dat allerlei vragen op. Wat is de capaciteit dit je nodig hebt, wat is op dit moment de beste zonneboiler en kun je subsidie krijgen. Op de websites van fabrikanten is heel veel informatie te vinden maar is daardoor natuurlijk niet echt objectief. Begrijpelijkerwijs is deze informatie met name bedoeld voor de promotie van het eigen product-portfolio.

De eerste vraag is hoeveel warm water je eigenlijk nodig hebt en waar je het voor gaat gebruiken. Draai je de wasmachine een paar keer per dag en je vaatwasser iedere dag met door elektriciteit verwarmd water, dan levert het gebruik van door de zon verwarmt water geen voordeel op. Met een gezin dat bij elkaar de douche iedere dag meer dan een uur in gebruik heeft en regelmatig het bad vol laat lopen is een zonneboiler echter wel erg aantrekkelijk. Een zonneboiler voor particulier gebruik op een gemiddelde woning zal een investering vragen van rond €2.000 voor een systeem met een 100 liter boiler tot wel €5.000 voor een systeem met een 300 liter boiler. Een deel van de investering kan direct gedekt worden met de ISDE-subsidie. Het rijk heeft een subsidie die na plaatsing en betaling aangevraagd kan worden. Sommige gemeenten hebben een eigen subsidieprogramma voor het toepassen van duurzame energie waarmee het plaatsen van zonneboilers nog interessanter wordt.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs