Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Energiewende

Nederland staat voor een gigantische opgave. Het wil in de toekomst een CO2-neutrale energievoorziening gerealiseerd hebben. Alleen zo lukt het een duurzame toekomst zeker te stellen. Er zijn honderden miljarden euro’s nodig aan investeringen. Er moet voor gemiddeld tienduizenden euro’s per gebouw geïnvesteerd worden om duurzame energievoorzieningen te bewerkstelligen. Dit, de Nederlandse energiewende, is een transformatie van formaat waarbij zonne-energie een belangrijke rol speelt.

Zelf bijdragen door zonnepanelen

Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen aan deze energiewende om zo samen een duurzame toekomst tegemoet te kunnen zien. Of je nu een particulier bent, bij een bedrijf, instelling of non-profit organisatie werkt, overal kun je je inzetten voor een vermindering van de CO2-uitstoot, voor energiezuiniger handelen en voor duurzame bewustwording.

Door zonnepanelen te plaatsen op je woning of je bedrijf zet je een grote stap in de goede richting. Hoewel zonnepanelen veel energie kosten om te produceren leveren ze veel meer schone energie op. Ze hebben een levensduur tussen de 25 en 35 jaar en worden ook steeds efficiënter. De terugverdientijd ligt hierdoor inmiddels tussen de 1 en 2 jaar. Dit is dezelfde periode waarin het zonnepaneel de energie gecompenseerd heeft die de productie ervan heeft gekost. Dit is anders dan de terugverdientijd van jouw investering in zonnepanelen; die ligt tussen de 4 en 7 jaar.

Overheidssubsidie

De overheid kan niet alleen deze energietransformatie realiseren en daar is zij zich ook bewust van. Daarom wil ze met allerlei subsidieregelingen en belastingvoordelen particulieren en bedrijven enthousiasmeren voor energiezuinige oplossingen. Dit geldt ook voor de aanschaf van zonnepanelen. Alhoewel hier voor particulieren geen landelijke subsidies meer voor verstrekt worden, zijn er genoeg andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld de BTW-regeling voor particulieren of de SDE+ regeling voor bedrijven.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs