Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Keurmerken

Met de toenemende populariteit van zonnepanelen is het belangrijk voor mensen die op zoek zijn naar een aanbieder van zonnepanelen dat zij op enkele dingen letten. Het is essentieel om te kijken of jouw zonnepanelen over een aantal verschillende keurmerken beschikken die nodig zijn. Deze keurmerken zorgen ervoor dat je weet welk bedrijf een goede fabrikant is, en dat je kwaliteit koopt waar je nog jaren van op aan kunt.

De keurmerken

Er zijn enkele verschillende keurmerken die gezien kunnen worden als de belangrijkste keurmerken, de eerste hiervan is het zogenaamde CE keurmerk. Dit keurmerk is vereist voor ontwikkelaars van zonnepanelen om hun panelen in Nederland (eigenlijk in heel Europa) te verkopen. Het CE keurmerk is een Europees keurmerk wat ook op andere producten dan zonnepanelen gebruikt wordt. Naast het CE keurmerk is één van de belangrijkste keurmerken het IEC keurmerk, net als het CE keurmerk is deze niet specifiek van toepassing op zonnepanelen. Voor dit keurmerk worden de producten aan verschillende testen onderworpen, waarbij de betrouwbaarheid, de duurzaamheid en het rendement getest worden. Het is voor fabrikanten niet mogelijk om hun panelen te verkopen zonder dit keurmerk.

Het is daarnaast belangrijk voor zonnepanelen om ook een RoHS keurmerk te bezitten, dit is een afkorting van het Engelse ‘Restriction of Hazardous Substances’ en gaat vooral om het feit dat er geen gevaarlijke stoffen in de zonnepanelen zitten. Daarnaast is er ook nog een specifiek keurmerk speciaal voor zonnepanelen, dit is het TÜV keurmerk. Dit is een Duits keurmerk wat alle aspecten van het zonnepaneel onderzoekt, bijvoorbeeld de veroudering en de veiligheid. Wanneer je op deze verschillende keurmerken let weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt, wat wel zo belangrijk is.

1) UNETO-VNI (Techniek Nederland)

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren. Als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland zijn we een factor van betekenis. Zo zijn we continu in gesprek met de overheid en de politiek, het onderwijs, de media, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties. Lees verder: UNETO-VNI.

2) KvINL

KvINL is ontstaan uit de fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven) en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen KvINL samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector. Lees verder: KvINL.

3) SEI

In het erkenningenregister van de SEI zijn de installatiebedrijven opgenomen die aangetoond hebben dat men beschikt over voldoende vakbekwaamheid. Naast de vakbekwaamheid dient het installatiebedrijf te beschikken over een uitrusting die nodig is om het installatiewerk naar behoren uit te voeren en op te leveren. Hierbij moet je denken aan meetinstrumenten om installaties op lekdichtheid (veiligheid) te testen, de aanwezigheid van de vereiste normen en publicaties om de installaties zo te ontwerpen dat voldaan wordt aan de eisen ten aanzien van veiligheid en duurzaamheid. Lees verder: SEI.

4) NVDE

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) is dé organisatie van ondernemers in duurzame energie in Nederland. De vereniging is op 15 juli 2015 opgericht en vertegenwoordigt ruim 1000 bedrijven en energiecoöperaties. De nieuwe organisatie maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. NVDE legt de basis voor een verdere bundeling van brancheorganisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van duurzame energie. Bron: www.nvde.nl

5) Zonnekeur DEPK/Holland Solar

Holland Solar is een branchevereniging en kunnen zonnepaneelbedrijven tegen een vergoeding lid worden, maar niet iedereen wordt toegelaten. Enkele organisaties naast Holland Solar in samenwerking met zo een groep zonnepaneelbedrijven hebben een kwaliteitssysteem ontwikkeld om kennis en kunde op het gebied van zonnestroom en zonnewarmte te kunnen waarborgen; de Zonnekeur. Het doel is om bedrijven die installatietechnisch of bouwkundig betrokken zijn bij het verkopen, ontwerpen, monteren en beheren van systemen een goede basis te geven om een hoge kwaliteit te kunnen realiseren. Bron: www.zonnekeur.nl

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs