Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zakelijke zonnepanelen subsidie

Naast particulieren is de Nederlandse overheid er ook steeds meer op gericht om verschillende bedrijven te stimuleren om zonnepanelen aan te schaffen. De duurzame energie loont op lange termijn en de initiële investering is al gauw terugverdiend. De overheid heeft ook enkele klimaatdoelstellingen voor 2020 en om deze te volbrengen is het belangrijk dat niet alleen particulieren maar ook bedrijven meer de overstap gaan maken naar zonne-energie.

Wat krijg je terug?

Als bedrijf draait het vooral om fiscale aftrek, en dan een aanzienlijke verbetering ten opzichte van eerdere situaties. Wel is het belangrijk dat je hierbij omzet draait uiteraard, wanneer dit zo is kan het voor jouw bedrijf een goede kans zijn om wat extra’s terug te krijgen. Ook de investeringskosten zijn redelijk snel terug te verdienen, als bedrijf heb je uiteraard een veel hoger verbruik dan een modaal huishouden, en daardoor moet er aan een hoger aantal zonnepanelen gedacht worden. De terugverdienperiode kan variëren van zo’n vijf tot zeventien jaar, afhankelijk van het verbruik en de hoeveelheid zonnepanelen die geïnstalleerd worden.

Op dit moment zijn er de volgende regelingen waar je gebruik van kunt maken:

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs