Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Polykristallijne zonnepanelen

Voor veel mensen is het lastig om de vraag te beantwoorden welk type zonnepaneel precies het beste is, dat is ook logisch aangezien de verschillende soorten zonnepanelen allemaal in andere situaties hun werk het beste doen. Over het algemeen worden de polykristallijne zonnepanelen gezien als het type wat op de meeste verschillende plekken en in de meest verschillende situaties het allerbeste presteert. De middenweg is vaak de beste en ook in het geval van zonnepanelen kan dit gezegd worden.

Overal inzetbaar

Het voordeel van polykristallijne zonnepanelen uit zich vooral op het gebied van prijs ten opzichte van maximale opbrengst. In verhouding met monokristallijne panelen is het verschil minimaal, ze doen het iets minder goed, enkele procenten namelijk. Maar zoals je misschien wel verwacht zijn ze voor deze enkele procenten minder wel een aanzienlijk stuk goedkoper. Ben je daarom van plan om een flink dak helemaal vol te zetten met zonnepanelen dan ben je met deze panelen een stuk beter uit dan met monokristallijne panelen, alleen al zodat het nog enigszins betaalbaar blijft. Wanneer het aankomt op de verhouding tussen prijs en prestatie ben je bij deze zonnepanelen zeker aan het goede adres. Het is daarom ook niet vreemd dat je dit type zonnepaneel op veel huizen, kantoren en boerderijen (groot dakoppervlak) in Nederland terugvindt.

De zonnepanelen zijn te herkennen aan een soort gebroken schervenpatroon, dit geeft ze een unieke uitstraling en ze zijn vaak wat blauw. De monokristallijne zonnepanelen zijn vaak te herkennen aan hun diepzwarte/donker blauwe kleur.

Als je een keuze gaat maken en kiest voor poly zonnepanelen is het goed om daar ook wat meer over te weten te komen. Wist je dat bij de fabricage van polykristallijne zonnecellen silicium gesmolten moet worden bij een temperatuur van 1500 graden? Als dat proces klaar is dan vindt er afkoeling plaats waarbij kristallen ontstaan die kriskras door elkaar liggen. Vervolgens worden er plakjes gemaakt die een tijdje later in zonnepanelen worden toegepast. Er bestaan echter ook monokristallijne zonnecellen en ook daarbij wordt er silicium gesmolten. Alleen vindt de afkoeling plaats op een gecontroleerde wijze. Daarbij hebben de kristallen allemaal eenzelfde richting, dus dat is wat anders dan de poly zonnepanelen. Dit geeft duidelijk aan waarom de mono zonnecellen er meer geordend uit zien. De meeste mensen vinden de mono zonnecellen mooier als het over de kleur gaat. Deze hebben namelijk een donkere kleur, bijna zwart. Als er dan gekeken wordt naar de poly zonnecellen dan kan gezegd worden dat deze een blauwe kleur hebben en daarbij zijn de kristallen zichtbaar (meestal).

Zonnepanelen kiezen

Welke keuze je gaat maken als het over zonnepanelen gaat, hangt af van wat je mooi vindt. Als je zwart mooi vindt, kun je daar voor gaan maar er zijn ook genoeg mensen die het blauwe ook mooi vinden. Vergelijk dan de prijzen van de mogelijkheden met elkaar, aan de hand daarvan kun je ook bekijken welke zonnepanelen het beste bij je passen. Je zou ook eens om je heen kunnen kijken naar het uiterlijk van de zonnepanelen en aan de hand daarvan bekijken wat jou nu echt aanspreekt (maak eventueel een aantal foto’s van de daken). Het kan zijn dat jij juist de poly zonnepanelen veel mooier vindt dan de mono.

Zie ook pagina:

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs