Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonneboiler

Met een zonneboiler gebruik je de zon om water te verwarmen voor je verwarming, zwembad en bad- en kraanwater. Zonneboilers zijn er met pomp en zonder pomp. Bij een zonneboiler zonder pomp moet de boiler boven de zonnepanelen staan zodat er, door natuurlijke convectie, automatisch een stroom van warme vloeistof naar boven op gang komt. Dit zie je vaak in de warmere gebieden in bijvoorbeeld Griekenland waar het zelden of nooit vriest. Bij een zonneboiler met pomp wordt de vloeistof in het systeem langzaam maar gestaag door het systeem gepompt en draagt het in de boiler, via een lange koperen spiraal, de warmte over aan het water in de boiler. In Nederland wordt vrijwel altijd een actief systeem gebruikt omdat de mogelijkheden om de boiler boven de panelen te plaatsen beperkt zijn. Dit betekent dat het systeem niet alleen energie oplevert maar ook energie kost. Voor particulieren zijn er twee soorten zonnepanelen, de vacuümbuis collector en de vlakke plaatcollector. De vlakke plaatcollector is een recht toe recht aan oplossing waar met een zwarte plaat achter glas warmte wordt gevangen die wordt overgedragen op een vloeistof die door een buis stroomt. Het werkingsprincipe van de vacuümbuis collector is wat ingewikkelder maar het rendement is, vooral bij minder warm weer, hoger. De vlakke plaatcollector wordt in Nederland het meest toegepast.

Bekijk ook:

RVO.nl

Soorten zonnecollectoren

Er zijn een tweetal zonnecollectoren waar je voor kunt kiezen. Zo is er de vlakke plaat zonnecollector en zo is er ook de vacuümbuis zonnecollector. Lees verder: soorten.

Wat zijn de kosten zonnecollector?

Het is goed om te weten wat de kosten van een zonnecollector zijn als je er een wilt gaan aanschaffen. Er zijn verschillende installaties mogelijk als je voor een zonnecollector kiest. Iedere collector kent ook zijn eigen besparingen. Een zonnecollector met een capaciteit voor 100 liter kost rond de €2.250 tot €2.500. Een zonnecollector met een capaciteit voor 200 liter kost rond de €3.000 tot €3.500. Een zonnecollector met een capaciteit van 300 liter water kost rond de €4.000 tot €4.500. Hoe meer water je gebruikt van de zonnecollector, hoe meer geld je zult besparen per jaar.

Wat zijn de kosten zonnecollector per m2?

Er zijn twee verschillende soorten zonnecollectoren. Zo zijn er zonnecollectoren met een vlakke plaat en zonnecollectoren met een vacuüm buis. Beide maken het mogelijk om de kosten per m2 weer te geven. De kosten van een vlakke zonnecollector liggen rond de €250 per m2. Als het om een vacuümbuis zonnecollector gaat zijn de kosten ongeveer €350 per vierkante meter. Een zonnecollector systeem heeft vaak een oppervlakte van 2 tot 6 vierkante meters. Hierdoor is het mogelijk om te ontdekken en te berekenen wat de totale kosten zijn van de zonnecollector. Zie: prijzen zonneboiler.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs