Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepaneel-subsidies.nl Alle informatie over zonnepanelen!
Zonnepaneel-subsidies.nl

Zonnepanelen voor boerderijen

Waarom is het verstandig zonnepanelen op je boerderij te plaatsen? Omdat je als agrariër veel energie verbruikt en je een groot oppervlak voor de plaatsing van zonnepanelen hebt. Deze vorm van energieopwekking is hierdoor een interessante investering voor iedere boer. Wanneer je naast het plaatsen van zonnepanelen ook nog een zonneboiler en warmtepomp aanschaft, haal je helemaal het maximale rendement uit je investering. Bovendien draag je zo ook nog eens bij aan een duurzame toekomst. Wie wil dat nu niet?

Investering en rendement

Een standaard zonnepaneel heeft een afmeting van 165 bij 100 centimeter en heeft gemiddeld een capaciteit van 240 wattpiek. Dit betekent dat een zonnepaneel jaarlijks ongeveer 216 kilowattuur oplevert. Een zonnepaneel kost gemiddeld €200 euro exclusief BTW.

De totale installatiekosten zijn voor een boerderij relatief laag, omdat dezelfde vaste kosten voor ieder systeem, groot of klein, gemaakt moeten worden. Voor een boerenbedrijf ligt de terugverdientijd na plaatsen rond de 15 jaar. Dit heeft te maken met het bedrag dat je als bedrijf betaalt per kilowattuur. Omdat dit bedrag beduidend lager ligt dan dat van een particuliere afnemer is de terugverdientijd dus langer.

Subsidies en regelingen

Je kunt als agrariër van meerdere subsidieregelingen gebruik maken. Zo is er de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) en is er enkele miljarden euro’s opzij gezet voor duurzame investeringen voor de komende jaren. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven en (non-profit) instellingen en onderverdeeld in meerdere categorieën waaronder ‘Zon’. Daarnaast wil de overheid bedrijven stimuleren om mogelijke asbest te laten verwijderen en heeft de regeling ‘Asbest Eraf, Zonnepanelen Erop’ geïntroduceerd. Deze regeling is inmiddels niet meer van toepassing.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende zonnepaneel installateurs